Καπέλο πλατύγυρο με αντηλιακή προστασία και εξαερισμό γκρι CTR Altitude Ventilator City Sliker Pewter.

Καπέλο πλατύγυρο με αντηλιακή προστασία και εξαερισμό γκρι CTR Altitude Ventilator City Sliker Pewter

 
30.00
1406857
Σε Απόθεμα

Καπέλο καλοκαιρινό, πλατύγυρο από οργανικό βαμβάκι με αντηλιακή προστασία και εξαερισμό, σε γκρι χρώμα της CTR, εξαιρετικά ελαφρύ και δροσερό, σχεδιασμένο ειδικά για σπορ δραστηριότητες. Η εφαρμογή του ρυθμίζονται με αποσπώμενο κορδόνι κάτω από το πιγούνι.  

Εταιρία: .................................... Company:
CTR
Σειρά: ........................................ Series:
Altitude Ventilator
Μοντέλο: .................................. Model:
1406-857 City Sliker Pewter
Ποιότητα: ................................. Quality:
100% Βαμβακερό / Cotton
Εσωτερικό: ............................... Inner:
100% Βαμβάκι / Cotton
Χρώμα: ..................................... Color:
Γκρι / Grey
Ύψος Καπέλου ( Στέμματος ): Height of Crown :
9 cm
Βάρος: ...................................... Weight:
0,140 kg
Μέγεθος γείσου: ...................... Brim Size :
7 cm
Δείκτης προστασίας UV: ......... UV Indicator:
50+
Τύπος: ...................................... Type:
Καπέλο Πλατύγυρο / Big Bream Unisex Hat

 

Πληροφορίες για την εύρεση του νούμερου του καπέλου σας

 
 Για να βρείτε το νούμερο σας  μετρήσετε το κεφάλι σας περιμετρικά με μια μεζούρα, όπως δείχνει η φωτογραφία παρακάτω. Θα πρέπει να προσέξετε η μεζούρα  να είναι τοποθετημένη στο μέσον περίπου του  μετώπου  σας και ακριβώς πάνω από τα αυτιά.
 

Το σωστό νούμερο είναι το νούμερο που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Σας προτείνουμε ένα λίγο μεγαλύτερο καπέλο παρά ένα απόλυτα εφαρμοστό και στενό. Το στενό καπέλο είναι σίγουρο ότι θα σας προκαλέσει δυσφορία και πονοκεφάλους. 
Παρακάτω παραθέτουμε ένα πινάκα με τις κυριότερες  κλίμακες μεγεθών των καπέλων που χρησιμοποιούνται σήμερα, καθώς και πως αυτές  σχετίζονται μεταξύ τους. 
    

Ίντσες (inches )

20 1/2 

20 7/8 

21 1/4 

21 5/8 

22 

22 1/2 

22 7/8 

23 1/4 

23 5/8 

24 

24 1/2 

Μετρικό σύστημα (cm) 

52 

53 

54 

55 

56 

57 

58 

59 

60 

61 

62 

USA Sizes 

6 1/2 

6 5/8 

6 3/4 

6 7/8 

7 

7 1/8 

7 1/4 

7 3/8 

7 1/2 

7 5/8 

7 3/4 

UK  Sizes

6 3/8 

6 1/2 

6 5/8 

6 3/4 

6 7/8 

7 

7 1/8 

7 1/4 

7 3/8 

7 1/2 

7 5/8 

French Sizes

2 1/2

3

3 1/2

4

4 1/2

5

5 1/2

6

6 1/2

7

7 1/2

 

XS

XS

S

S

M

M

L

L

XL

XL

XXL

  

 Για τα παιδικά νούμερα έχουμε τον παρακάτω πίνακα με βάση την ηλικία τους: 

 

 

Το νούμερο είναι η περίμετρος του κεφαλιού  εκφρασμένη  σε εκατοστά του μέτρου ( cm ).Η αντιστοιχία των μεγεθών με βάση την ηλικία  είναι κατά προσέγγιση.Αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με το άτομο,την φόρμα του καπέλου και την κατασκευάστρια εταιρία.  

 

  www.hatsandbags.gr 
 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                            


 

 

 

 

 

                                       Μια σύντομη αναφορά στα καπέλα Παναμά

    Όλα τα ψάθινα καπέλα Παναμά κατασκευάζονται στο χέρι χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη τις  ίνες των φύλλων του φοίνικα Carludovica Palmata, ο οποίος φύεται στις ορεινές περιοχές  κατά μήκος των ακτών του Ισημερινού (στα ισπανικά Εκουαδόρ) της Λατινικής Αμερικής. Η εμπορική ονομασία της ίνας αυτής είναι Τοκίγια ( Toquilla ) .

    Οι πρώτοι που τα ανακάλυψαν ήταν οι Ισπανοί  που κατέκτησαν την περιοχή το 1531 και  εντυπωσιάστηκαν βλέποντας τους ιθαγενείς κατοίκους να φοράνε διάφορα καλύμματα στο κεφάλι κατασκευασμένα από τις ίνες αυτές, προκείμενου να προφυλαχτούν από το εκτυφλωτικό φως και την ζέστη  του Ισημερινού. Όλους αυτούς τους αιώνες η γνώση της κατασκευής τους μεταφέρεται στις μέρες μας από γενιά σε γενιά.

    Η ονομασία του ως καπέλο Παναμά φημολογείται ότι προέρχεται από μία παρανόηση του προέδρου των ΗΠΑ Θεόδωρου Ρούσβελτ  κατά τα εγκαίνια της διώρυγας του Παναμά το 1913 όταν του δόθηκε σαν αναμνηστικό δώρο ένα ψάθινο καπέλο από το Εκουαδόρ και ευχαρίστησε θερμά για το καπέλο που του πρόσφεραν από τον Παναμά.

    Η επικρατέστερη εκδοχή φαίνεται να είναι η άποψη ότι  το εμπόριο γινόταν μέσω της διώρυγας του Παναμά και  όλοι αναφέροντας στα καπέλα του Παναμά σαν ονομασία προέλευσης. Η χρήση αυτής της ονομασίας προσδιορίζεται ήδη από το 1834.  

 

 

                                                                         
    Ακόμη και αν δεν είναι αληθινή η προέλευση την ονομασίας με βάση τον πρόεδρο των ΗΠΑ ένα είναι σίγουρο ότι βοήθησε πάρα πολύ στην εξάπλωση της φήμης του στο δυτικό κόσμο, όταν οι φωτογραφίες του από τις εργασίες διάνοιξης της διώρυγας το 1903 φορώντας το συγκεκριμένο καπέλο,  μέσω των διαφόρων εντύπων της εποχής, ταξίδεψαν παντού.

     Από την στιγμή εκείνη και μετά η φήμη τους για την ποιότητα και την εμφάνιση τους εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο  καθιστώντας τα σύμβολο υψηλής αισθητικής και κομψότητας, συνοδεύοντας την  εμφάνιση πολλών  προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους.

     Πίσω όμως από αυτόν τον μύθο και την λάμψη που τον συνοδεύει βρίσκονται  παρά πολλές  μικρές βιοτεχνίες και οικοτεχνίες που το ταλέντο και δεξιότητα τους  δημιουργεί καθημερινά αυτά τα μικρά θαύματα που κοσμούν την καθημερινότητα  μας και την κάνουν να ξεχωρίζει.

     Για την αξιολόγηση της ποιότητας τους  και τον προσδιορισμό της εμπορικής  τους αξίας μετριούνται οι σειρές ύφανσης ανά τετραγωνική ίντσα. Όσο πιο πυκνή  και λεπτή ύφανση τόσο πιο φίνο και κατά συνέπεια ποιο ακριβό.

     Τα πιό όμορφα, σπάνια και ακριβά καπέλα έχουν 1600 έως 2500 σειρές ανά  τετραγωνική ίντσα με το όνομα Montecristi , από το όνομα της ομώνυμης πόλης  που παράγονται. Το ίδρυμα  Montecristi  έχει καθιερώσει ένα σύστημα ταξινόμησης  που βασίζεται σε ένα σχήμα που ονομάζεται   Montecristi Cuenta, με το οποίο  μετριούνται οι οριζόντιες και οι κάθετες  σειρές ύφανσης ανά τετραγωνική ίντσα.

     Λέγετε ότι ένα superfinο καπέλο Παναμά μπορεί να κρατήσει το νερό μέσα του καθώς και όταν διπλωθεί σε σχήμα ρολό μπορεί να περάσει μέσα από μια βέρα .

    Το μέλλον αυτών των καπέλων δυστυχώς προοιωνίζεται εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι κατασκευαστές των superfino Montecristi είναι ελάχιστοι και συνεχώς μειώνονται.

                                                                                                                                                                                                                                                   www.hatsandbags.gr